top of page

Ljetna škola gitare Bihać

10. - 14. juni 2019

JU umjetnička škola

Nusret keskin - braco Bihać

je smještena u jednom od naljepših gradova u zapadnoj Bosni i Hercegovini. Škola je otvorena svima koji žele unaprijediti svoje tehničke i interpretativne sposobnosti na klasičnoj gitari.  Sva predavanja se održavaju u JU Umjetničkoj školi Nusret Keskin - Braco Bihać koja je smještena u samom centru grada, a koncerti u sali Muzeja AVNOJ-a koja se nalazi odmah pored škole.​ Cijena škole je 25 KM i obuhvaća privatne časove sa instruktorima, sudjelovanje u orkestru gitara, časove tehnike, i razne druge aktivnosti.

Instruktori ove godine su: prof. dr. Armin Abdihodžić (SAD) i prof. Adnan Alagić (BiH).

Rapored ljetne škole je podijeljen u dva dijela: jutarnji časovi (9-12 sati) uključuju grupne časove tehnike koji se fokusiraju na razvoj i jačanje tehničkih elemenata i pravilnih navika prilikom vježbanja, te rad na grupnim kompozicijama,  dok su poslijepodnevni časovi (13-16 sati) rezervisani za individualne časove, vježbanje i dodatni rad na ansamblima. Sav notni materijal potreban za grupna predavanja će biti obezbjeđen od strane organizatora. Jedan od dodatnih ciljeva ove ljetne škole jeste da se učesnici upoznaju i sa što širim repertoarom klasične gitare. U tu svrhu, škola sadrži i dva večernja koncerta. Kroz ove koncerte učesnici dobiju priliku da čuju i vide realizaciju istih tehničkih i interpretacijskih elemenata na kojima rade s instruktorima.

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ako planirate da učestvujete na ljetnoj školi, a ne možete čitati muziku iz nota, molimo vas da nas obavjestite u svojoj prijavi ili putem posebnog email-a tako da možemo da pripremimo sve partiture.

Ako putujete na ljetnu školu i treba vam smještaj tokom radionice, molimo vas da nas obavjestite o tom jer imamo par ponuda od lokalnih ugostitelja koji nude posebne snižene cijene za učesnike ljetne škole. 

Raspored koncerata

Nedjelja – 9. juni – 20 sati – svečano otvaranje: Armin Abdihodžić & Adnan Alagić

Četvrtak – 13. juni – 19 sati – solistički koncert polaznika ljetne škole

Petak – 14. juni – 20 sati – Emina Keskinović & Marko Markanović

Subota – 15. juni – Finale takmičenja (18 sati) / Koncert orkestra ljetne škole (19 sati)

Prijava

I.

Prijava za ljetnu školu mora biti poslana putem emaila na adresu arminabd@gmail.com do 10. juna 2019. godine i mora sadržavati sljedeće: ime i prezime učesnika, broj telefona i email, ime muzičke škole koju učesnik pohađa i ime nastavnika/nastavnice, naziv kompozicije koju učesnik želi svirati na solističkom koncertu polaznika. 

II.

Troškovi registracije iznose 25 KM (BAM) i mogu se uplatiti na bankovni račun broj 1990450002826532 (Udruženje Muzička omladina Bihać). Uplatnica troškova registracije se mora priložiti instruktorima prvog dana škole (10. juni).

Ako dva učesnika iz iste obitelji pohađaju školu, troškovi registracije za oboje iznose 35 KM.

Ako učesnici dolaze iz obitelji gdje su oba roditelja nezaposlena, pohađanje škole je besplatno.

Sve novosti, rasporede koncerata, i druge obavijesti možete pratiti na našoj facebook stranici:

bottom of page